Het eiland Aruba

Aruba

Aruba is een geweldige vakantiebestemming. Uiteraard door het mooie weer maar ook door de vriendelijke bevolking. Daarnaast heeft Aruba ook nog prachtige witte stranden en een bruisend uitgaansleven.

Van de Benedenwindse Eilanden is Aruba het meest westelijke eiland en ligt het in het hart van het zuidelijk Carïbisch gebied, zo’n 20 kilometer voor de kust van Venezuela. Curaçao ligt in het midden en Bonaire ligt aan de oostkant. Aruba is 30 kilometer lang en op het breedste punt 9 kilometer breed. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 180 vierkante kilometer.

Van oktober tot december valt de meeste regen. De gemiddelde jaartemperatuur is 27°C. Orkanen komen in Aruba gelukkig nauwelijks voor, omdat het land buiten de orkaanzone valt, dit in tegenstelling tot de Bovenwindse Eilanden. Aruba heeft twee gezichten. Aan de zuidwestkust liggen parelwitte stranden. Hier zijn ook de meeste hotels te vinden en wonen de meeste Arubanen. De noordoostkust heeft een rotsig en kaal landschap. De zee is ruw en er staat een harde wind. Behalve de zeevogels en geiten leeft hier verder niemand. De hoofdstad van het eiland, Oranjestad, ligt aan de westkust.

Bevolking

DSC 2784 1024x681Op Aruba wonen ongeveer 100.000 mensen. De meeste Arubanen hebben een mix van Caiquetio Indiaanse, Afrikaanse en Europese invloeden in zich. Aruba heeft een hoge levensstandaard en een sterke economie. Gecombineerd met het heerlijke klimaat trekt dit natuurlijk mensen van over de hele wereld aan! De bevolking is dan ook een bont internationaal gezelschap. Alle nationaliteiten hebben echter als grootste gemenedeler hun gastvrijheid en gevoel voor het goede leven!

Geldzaken

Op Aruba betaalt u met de Arubaanse florin. Er zijn munten van 5, 10, 25 en 50 cent, 1 florin en 5 florin. De koers van de florin is afhankelijk van de Amerikaanse dollar. U kunt op Aruba overal betalen met dollars, op sommige plaatsen ook met euro’s. Bij alle banken kunt u geld wisselen.

Openingstijden banken: maandag – vrijdag van 8.00 – 16.00 uur. De CBM bank op het vliegveld is dagelijks geopend van 8.00 tot 16.00 uur, behalve op officiële feestdagen.

Natuur

DSCF1011 1024x768De natuur op Aruba is bijzonder, en zeker niet typisch voor alle Caribische eilanden. Aan de west- en zuidkust liggen uitgestrekte witte zandstranden, die regelmatig verkozen worden tot de mooiste ter wereld. De noordoostkust, aan de windkant van het eiland, is juist ruig en rotsachtig. Het binnenland van Aruba is bezaaid met metershoge cactussen, lage struiken en rotsen. De bekendste boom is natuurlijk de Watapana, beter bekend als de dividivi boom. Deze bijzonder gevormde boom komt u overal op het eiland tegen.

Tijdsverschil

Op Aruba is het in vergelijking met Nederland, afhankelijk van onze zomer –of wintertijd, 5 uur (winter) of 6 uur (zomer) vroeger.

Meer informatie

Voor meer in formatie over Aruba, kijk op nl.aruba.com

TIP: download de app voor iphone / android en neem hem mee op uw reis naar onze vakantievilla, handig!

 

Heeft u een vraag?

Over bijvoorbeeld de mogelijkheden, beschikbaarheid of het plaatsen van een boeking, neem dan gerust contact met ons op!